Har alltid varit en sån som tagit träningen utomhus, men det går ju faktiskt minst lika bra att träna i lägenheten ^^. Ikväll har vi kört lite korta pass, här hemma, ska lära in ett nytt kommando. Älskar Messis entusiasm, han blir helt överlycklig när jag tar fram klickern och godiset. Känns så jäkla kul att träna när han oxå älskar det. Sen hjälper det lite att han faktiskt är väldigt smart (ja man får skryta lite om sin hund, han är faktiskt otroligt smart tycker jag iallafall, hehe fast ibland kan man ju undra ;)...)
 
För övrigt har det vatt en väldigt mild kväll, om man tänker på vädret. Hoppas att våren är påväg! Det är väldigt välkommet med lite värme och sol =).
 
Imorgon är det fredag, wiho! Alltid skönt med helg ;)
 
 
Min älskling <3
Vi har ju varit en gång på tisdagskursen (inkallning/följsamhet/kontakt), nästa gång är nästa tisdag. Så det tänkte jag inte skriva om nu, utan nu tänkte jag skriva om Rallymix projektgruppen på måndagar. 
 
 
Målet med kursen är att Monica (kursledaren) ska bli färdig tränare i Rallymix och vi kursdeltagare lär oss en massa nytt och roligt =). Därför är kursen bara om 3 ggr (2 st är avverkade) men jag tror att vi kommer fortsätta efter det, det är en väldigt rolig hundsport! Vill ni läsa mer om den kan ni gå in på rallymix.se. Kan berätta lite kort att det påminner om rallylydnad, med skyltar och inte lika "allvarligt" som vanlig tävlingslydnad. Handlar mycket om belöning och samarbete =).
 
Nu har vi ju gått kursen två måndagar och vi har fortfarande lite brist på det där med att koncentrera sig på matte och inte alla andra hundar, men vi jobbar på det. Tålamod, tålamod ^^. Tur är att när det bara är han och jag är han en riktig workaholic, och han älskar ju att träna, vi ska bara få med det på kurserna. Men när han väl koncentrerar sig är det så jäkla kul! Vi avslutade båda kurserna med en liten bana oxå, nu ska va bara passa på att träna massa hemma till på måndag och sätta kommando på vissa skyltar =).
 
Blev tyvärr inga bilder på dem 2 gångerna heller, måste måste bli bättre på att fota.
 
Så det blir en gammal bild sålänge =)
 
Mattes älskling <3
Förr förra tisdagen va vi på den första kursdagen, gick väl helt ok. Messi blir väldigt exalterad när han är med andra hundar, han älskar andra hundar. Så koncentrationen på mig blir väl inte alltid jättebra. En bra sak medhjälparen på kursen sa är att Messi har så höga föväntningar på lek med dem andra hundarna, därför blir han så exalterad. Alltid när vi har träffat andra hundar har det handlat om lek, aldrig träning (bortsett från grundkursen på 8 ggr hösten 2011, men det bygger ju liksom inte hela hundens framtid...)
 
Så vi behöver verkligen träna med andra hundar, inte bara leka. Sen är det självklart att han får leka med andra hundar, men det behöver inte alltid handla om det. Även om vi inte har några träningskompisar utanför kursen så får vi försöka träna när vi bara går förbi andra hundar. Fick många bra tips på olika övningar.
 
Nu kör vi ju helt med klickern oxå, funkar bra, Messi gillar det oxå =). Eller ja haha jag har ju inte frågat honom men han förstår vad träningen går ut på när vi gör olika saker iallafall ^^.
 
Från och med nu gäller lite mer träning, blir kul att se om det blir någon liten förändring till nästa kursdag =)
 
Blev inga bilder från i tisdags, ska försöka fota nästa gång =)
 

Glad alla hjärtans dag på er :)!
Jag fick världens finaste blommor av min fina pojkvän :)

I söndags va jag och Messi i Arlöv där dem har en jättestor hundrastgård, där fick han leka med 2 pudlar, en valp på 11 månader och en hane på 3 år :). Han hade jätteroligt och jag fick en trött vovve med mig hem.

På kvällen firade vi mamma som fyllde år i fredags :). Grattis i efterskott på bloggen till min älskade mamma :)<3

Här kommer lite bilder från Arlöv :)

För ett tag sen va vi iväg på en skogspromenad med ca 10 andra hundar och alla sprang lösa, vi gick ca 1 h. En trött och lycklig hund fick vi med oss hem iallafall =). Känns så skönt att han funkar så bra med andra, alltid lika glad.

Det jag ser fram emot mest just nu är kursen som börjar på tisdag, ska bli riktigt kul. Sen börjar agilitykursen i Lödde 4e april, kommer bli skoj det med. Tycker det e roligt när det händer lite, dags att ta tag i träningen på allvar nu. Man blir ju inte yngre liksom ;).

Har tyvärr inga foton från hundpromenaden så får bli denna istället =)