Blev lite träning på morgonens promenad =). Körde lite inkallning, tricks och gömde godis. Det e så roligt att träna när man ser hur kul Messi tycker det e, han blir så glad när han gör rätt o tycker allt e så kul. Känns som vi fått mycket bättre kontakt nu, han tittar mer på mig o inte på godiset. Kul =).
Idag blir det av till malmö för att hjälpa pappa med lite saker, tänkte köra inom hundrastgården på vägen =). Blir kanske lite miljöträning i malmö oxå, får se vad tiden säger =).
Ha det bäst!
Haha bara för jag skrev så i förra inlägget så gick han hur fint som helst på promenaden o brydde sig inte alls om cyklister, barn, o andra människor utan tittade på mig varje gång vi gick förbi nån =). Eller så va det bara jag som hade bestämt mig för att oxå ignorera andra o inte tänka på om Messi skulle skälla som han helt enkelt inte gjorde det. Kan ju va så ;).
Måste själv bli bättre på att inte förvänta mig att han ska reagera på ett visst sätt. Så har jag alltid tänkt med hästarna, det man ser framför sig, så blir det. Förväntar man sig att hästen ska bli rädd för nått, så blir den det, ignorerar man själv det, så gör hästen oxå det =).
Kommer på mig själv ibland med att tänka "negativt", måste sluta med det. Tror matte behöver mer träning än vovven ;).
Älskar iallafall mina djur så otroligt mycket, det e så härligt o se dem tillsammans. När jag o Messi mockade hagen tidigare idag så stod Lukas (min häst) vid oss hela tiden o han o Messi stod tillsammans o käka gräs o nosa på varann. Så gulligt =).
Messi hjälpte till o städa innan idag, han va så snäll o åt upp riset jag tappade på golvet, hjälpsam hund man har ;).
Hoppas alla haft en trevlig "lill-lördag" =)
Min hund är helt fantastisk, utan honom vet jag inte vad jag hade gjort. Messi kan så många saker, han är otroligt klok och vill alltid lära sig mer. Men en sak som vi behöver träna mer på är att man behöver inte "muffa" på alla man går förbi. Ibland skiter han fullständigt i om vi passerar någon, människor som hundar men ibland ska han tvunget göra ett lite typ grymtande (?) ljud, vet inte riktigt hur jag ska förklara det, när vi går förbi nån. Precis som att han ska börja skälla. Vi får träna på det, vill han ska vara helt fokuserad på mig trots där går någon förbi. Att han skäller till när det ringer på dörren eller så e sin sak, lite vakthund e det ju allt, men inte behöver man göra det på folk som bara går =P.
Nej vi får kanske sätta oss någonstans o bara glo på folk som går förbi o lära min herre att man behöver inte bry sig om alla =). Vi har ju tränat detta innan o då slutade han bry sig om andra när vi va ute o gick så får ta upp den träningen igen. Det går i dagar det där..
Just nu ligger min lilla gangster o snarkar haha =P. Idag blir det en massa städ, inget kul väder alls =(. Var försvann solen?
Ha det bäst!
Denna helgen har det vatt massa utflykter, bl.a Eslövs marknad, tomelilla, flyinge och bad i sjöarna =). Köpt en massa godis till Messi och lite ben samt leksaker. Och det viktigaste av allt; en ny dammsugare! Haha det behövs när man har en Aussie ;).
Idag har vi hunnit va i stallet och träna lite agility samt tricks. Inte så länge dock eftersom det e så varmt o då tappar man fokus lätt =P. Ikväll ska vi ut på en lång cykeltur, man kan ju inte annat än älsra vädret! Så härligt med sol.
Hoppas alla haft en bra helg =)
Det har dem senaste dagarna bestått av =). Kan säga att Messi ÄLSKAR bada, han blir så glad när vi kör mot sjöarna. Perfekt motion nu när det e så varmt oxå. Idag ska vi städa lite innan husse kommer hem från Revinge (brandmansutbildning) sen blir det stallet och efter det åka och bada =).
Ha det bäst!