Förr förra..

0kommentarer

Förr förra tisdagen va vi på den första kursdagen, gick väl helt ok. Messi blir väldigt exalterad när han är med andra hundar, han älskar andra hundar. Så koncentrationen på mig blir väl inte alltid jättebra. En bra sak medhjälparen på kursen sa är att Messi har så höga föväntningar på lek med dem andra hundarna, därför blir han så exalterad. Alltid när vi har träffat andra hundar har det handlat om lek, aldrig träning (bortsett från grundkursen på 8 ggr hösten 2011, men det bygger ju liksom inte hela hundens framtid...)
 
Så vi behöver verkligen träna med andra hundar, inte bara leka. Sen är det självklart att han får leka med andra hundar, men det behöver inte alltid handla om det. Även om vi inte har några träningskompisar utanför kursen så får vi försöka träna när vi bara går förbi andra hundar. Fick många bra tips på olika övningar.
 
Nu kör vi ju helt med klickern oxå, funkar bra, Messi gillar det oxå =). Eller ja haha jag har ju inte frågat honom men han förstår vad träningen går ut på när vi gör olika saker iallafall ^^.
 
Från och med nu gäller lite mer träning, blir kul att se om det blir någon liten förändring till nästa kursdag =)
 
Blev inga bilder från i tisdags, ska försöka fota nästa gång =)
 

Kommentera

Publiceras ej