Vi är alltid lika seriösa ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/2168220/images/2012/pic_50ddf1cbe087c35c82ff0ea5.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2168220/images/2012/pic_50ddf1cdddf2b32d26008f65.jpg" class="image">

Har funderat lite på dethär med att använda "klickern" när jag tränar Messi. Vet jättemånga som använder klickerna men jag har själv aldrig känt att det behövts. Har liksom inte blivit övertygad om varför det e så bra ;). Så googlade lite på det nu, vet nämligen att det kommer användas klicker på kurserna vi ska gå på (givetvis frivilligt dock om man vill använda det på sin hund) och då kan det va bra att veta lite varför man använder det och vilka fördelar det har.
 
Denna texten sammanfattar det jag fick fram;
 

Klickerträning är ett numera populärt sätt att träna hundar på. Metoden går ut på att man enbart använder sig av positiv förstärkning

Man använder oftast en klicker, en plastdosa med en metallflärp som avger ett "klick" när man trycker på den. Detta klickbetingar man med en belöning - oftast en godisbit. Detta kan man sedan använda för att förstärka det beteende man vill ha fram. Klickerns fördelar är att förstärkningen blir mer exakt. Dels blir tajmingen lättare, dels låter klicket alltid på samma sätt, oavsett om man själv är glad, trött, grinig, rädd osv... Klicket ska alltid följas av en belöning. Träningsmetoden som man använder vid "klickerträning" kallas shaping som betyder formning. Man låter helt enkelt hunden prova sig fram till det rätta beteendet genom att belöna små, små framsteg med hjälp av klickern.

 

Kanske värt att testa, någon som har erfarenhet av det?

Detta var en av sakerna jag fick i julklapp, en slags olja man tar i torrt/fuktigt hår för att göra håret smidigt och glansigt och bygga upp extremt skadat hår. Har bara använt det en gång men det kändes bra att ta i håret, det blev inte alls fett och det kändes mjukt efteråt =). Får testa det lite fler gånger för att se om det gör någon skillnad =)
 
(Bild från google)
Dags att köra till stallet, kan dock tyvärr inte rida just nu eftersom han fortfarande har en tappsko och är lite öm. Men har förhoppningsvis fått tag i en bra hovslagare nu =)
 
Messi brukar va en fantastisk hjälpreda i stallet ;)
 

Blir ju som sagt middag hos morfar ikväll. Har inte träffat honom på år och dar.. Men just ikväll får jag erkänna att jag inte e jättesugen på att sticka dit, har massa annat och göra :(. Men men det kanske blir kul vem vet ;)

Idag blir det att köra till malmö och fixa naglarna så dem e snygga till nyår =). Har lyckats tappa en, klumpig som jag e. Pojkvännen och Messi får stanna hemma, kommer hinna sakna dem innan jag kommer tillbaka, ska inom morfar och äta middag där med mamma oxå. Saknar alltid min lilla vovve när jag e borta, han gör vem som helst glad ;). Men som tur e så följer han i princip alltid med överallt.
 
Nåja, ska fundera lite på vad jag ska ha för naglar nu, har haft en hel del olika =P.
 
Hittade dessa 2 bilder på naglar jag haft innan;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gillar denna typen av bilder =)
 
 
Idag har vatt en lugn dag, bara städat och vatt i stallet och lekt lite med Messi. Facinerande o se hur han kan tycka det o så kul o leka med sin pipis. Matte kastar, han hämtar, matte kastar, han hämtar osv osv... Ja ni vet ju hur det e ^^. Men han har blivit riktigt duktig på att komma hela vägen fram o lämna pipisen i mina händer (hehe ibland iallafall ;). 
 
Annars va en av våra vänner här precis, Messi blir alltid så glad när han ser Jonas, springer runt och viftar på svansen.
 
Lite bilder på min gangster <3
 
 
Nu väntar en film kl 21.00 på 6an; Duplex- drömhus med förhinder =)
Bästa komedin nånsin, så jäkla rolig! Se den om ni inte gjort det :)
 
 
 
Har massa att se fram emot när det nya året börjar :). I feb/mars ska vi gå en kurs med Messi, inkallning/samarbete/störningsmoment tror jag den hette. Spännande ska det bli iaf :). På introduktionskursen 7/1 får vi veta mer.

Sen slutet på mars kör det igång en agilitykurs, det ser jag oxå fram emot jättemycket. Tror den första kursen kommer va en bra "förberedelse" till agilitykursen :).

Så nästa år har en hel del roligt att bjuda på och jag ser fram emot det :)
 
Messi ser nog också fram emot det ;)
Man vänder lite på dygnet när man är ledig ^^. Messi ligger och drömmer nått just nu, min baby <3.

Godnatt :)

 
 Nej skämt och sido, har alltid varit jätterädd för fåglar. Och för ett tag sen (när det fortfarande va snö) så stod jag väldigt nära en ankflock, va tvungen att fota som bevis till min pojkvän, tills en av dem sprang mot mig. Skitläskigt. Messi som hade stått o luktat på nått en bit bort (han bryr sig inte om dem) ställde sig framför mig när ankan kom, då stanna den. Haha tack Gud för det vill Inte bli jagad av en hel ankflock. Lustigt det där att man kan va så rädd för lite fåglar.
 
Ni ser kanske ankan som gick mot mig ;)?
 
 
 
Jag har ju minst sagt bytt hårfärg ett antal gånger, så nu är håret väldigt, väldigt slitet. Men det har blivit lite bättre efter några hårinpackningar och oljor. 
 
Kan dock aldrig bestämma mig vilket jag passar bäst i =P
 
Mörkt hår
 
Mitt röda hår (haha tur man har barnasinnet kvar)
 
Mörk rött
 
Och slutligen blont
 
Älskar verkligen att färga håret men som sagt sjutton va det sliter =(
 
Nu lär jag iaf va blond ett tag, det e ju trots allt min naturliga färg ;)
 
 
Hästen har tappat ena skon nu, inte helt lätt och få tag på hovslagare såhär vid jul. Min hovslagare svarar inte i telefon och har inte gjort på ett bra tag så får se mig om efter en ny. Känns ju lite akut nu dock eftersom Lukas ömmar rätt mycket i hoven och den är rätt trasig =(. Men men det ska lösa sig, ska höra med dem andra i stallet om deras hovslagare kan =).
 
Lägger in lite fina bilder på min hästapålle, då blir jag glad =)
 
 
Tur man har en snäll häst ;)
 
 
Fina "lilla" Lukas =)
Känns helt underbart och kolla ut =(
 
Tänkte tipsa om ett jättebra ställe vi va och tränade på i höstas, en "hundpark" i Fjelie (en bit utan för bjärred). Där finns en agilitybana, en fri lek inhägnad, en flyball bana, en miljöträningsbana och en rallylydnadsbana mm. Och alla olika "banor" är inhägnade vilket är jätteskönt då kan man träna ifred. Samt alla hinder, skyltar och tillbehör finns framme, sen betalar man 50 kr/gång och hund (oavsett hur många som är med hunden) så får man träna hur länge man vill.
 
Kan va en kul grej om man har lust och träna på ett nytt ställe och kanske träna lite olika saker =). Ni kan alltid kolla in hemsidan; www.storegard.se. Dem har öppet alla dagar utom måndagar (vet dock inte hur det är under vintern med snö och så). 
 
Lägger in lite bilder från när vi va där sist. Minns att det blåste fruktansvärt mycket den dagen, men kul hade vi ;).
 
Miljöträningsbanan
 
Miljöträningsbanan
 
Agilitybanan
 
Agilitybanan
 
Agilitybanan (Älskar den bilden, brukar aldrig fånga rätt tillfälle annars)
 
Agilitybanan
 
Var brukar ni träna? Några bra tips?
 
 
 
 
Messi är för jäkla go... Håller på att lära honom "spela död", man kan ju inte klaga på hans inlevelse iallafall, han kastar sig ner på sidan som om jag faktiskt sköt honom. Får jobba på det där med att inte vifta i 190 på svansen när man spelar död, blir liksom inte så mycket "död" då ;). Men man kan inte annat än älska hans glädje <3.
 
Min fina vovve =)
 
 
Nu är det dags för en liten nystart här på bloggen! Har ju trots allt en del att skriva om och den är ju som en dagbok, man vill ju minnas vissa saker =). Så från och med nu blir det bättre uppdatering!

Sålänge lägger jag upp en bild på mig och mamma från i somras, åh vad jag saknar sommaren =(